Reduce

Mirec zet zich in om de wereld te behoeden voor uitputting door het terugwinnen van natuurlijke grondstoffen. Over de hele wereld worden miljarden elektr(on)ische apparaten geproduceerd waarvoor grondstoffen nodig zijn. Door apparaten en componenten te verwerken, grondstoffen te scheiden en opnieuw om te laten smelten, zorgt Mirec ervoor dat er minder nieuwe grondstoffen gewonnen hoeven te worden.

Ontzorging

Wij ontzorgen onze klanten door ons uitgebreide pakket aan diensten, van logistieke oplossingen tot registraties en rapportages.

Betrouwbaarheid

Wij zijn een WEEELABEX / Cenelec- gecertificeerde elektronicarecycler en een betrouwbare partner in grondstoffenwinning.

Veiligheid

De veiligheid van ons team en onze klanten staat centraal. Wij hebben certificaten behaald omtrent onze processen die de veiligheid waarborgen.

Advies over het ontwerp van producten

In samenwerking met diverse Europese Projectgroepen geven wij graag ons advies tijdens de ontwerpfase van producten. Kritisch kijken naar de opbouw van componenten en gebruik van grondstoffen zorgt ervoor dat producten beter te repareren en uiteindelijk beter te recyclen zijn.

Meer dan 50 jaar ervaring in de industrie

Door onze jarenlange ervaring in de elektronica hebben wij een enorme database aan kennis opgebouwd. Door onze expertise zijn wij in staat om accuraat te adviseren en zijn we ermee bekend hoe elektronica optimaal verwerkt en gerecycled moet worden. Wij recyclen oude elektr(on)ische apparaten in grote hoeveelheden en leveren daarna de zuivere grondstoffen aan de smelters.

Ben je benieuwd hoe wij dat doen? Neem dan contact op.

Onze certificaten

Maak stappen richting een
Net Zero organisatie

nl_NL